Şermin Yaşar «Oh Ne Ala Memleket» kitabının açıklaması
Gerçek ile hayalin iç içe geçtiği bir dünyaya adım atmaya hazır mısınız? Maral Atmaca’nın kaleme aldığı Saka ve Sanrı 1, okurlarını mistik ve sürükleyici bir maceraya davet ediyor. Unutulmuş efsanelerin, bilinmeyen sırların ve kaderin ağlarıyla örülmüş bir dünyanın kapıları bu kitapta aralanıyor.
Saka, sıradan bir genç olduğunu sanırken bir anda kendini anlam veremediği olayların içinde bulur. Hayatının bir sanrı mı yoksa gerçeğin ta kendisi mi olduğunu sorgulamaya başlar. Kendi kökleriyle, geçmişin gölgeleriyle ve geleceğin bilinmezliğiyle yüzleşmek zorunda kalır. Peşinde kimler var? Ona yardım edenler mi, yoksa onu yok etmek isteyenler mi? Gerçek, hayal ve kehanet arasında gidip gelen bu hikâyede, okur da tıpkı Saka gibi kendini bir bilmecenin içinde bulacak.
Gizem, macera ve fantastik öğelerin ustaca harmanlandığı bu roman, olayların akıcılığı ve derinliğiyle her sayfada sizi daha da içine çekecek. Saka ve Sanrı 1, genç yetişkinlerden fantastik kurgu tutkunlarına kadar geniş bir okur kitlesine hitap ediyor. Kadim bilgiler, mitolojik unsurlar ve sürprizlerle dolu bir serüvene hazır olun!
Kendi gerçekliğinizi sorgulamaya hazır mısınız? Çünkü bu kitap sizi sıradan dünyanızdan çekip alacak ve hiç beklemediğiniz bir yolculuğa çıkaracak!
O kitap video yorumu
O Alıntılar
- “Yetişkinleri anlamak çok zor. Sürekli hayattan şikâyet edip duruyorlar. Oysa durumları hiç de kötü değil. Düşünsene, sabahın köründe seni uyandıran bir annen yok. Sürekli onu yapma, bunu yapma diyen bir baban yok. Ödevlerini yapmadın diye kızan bir öğretmenin yok. Her gün kalkıp gitmek zorunda olduğun bir okulun yok! Daha ne istiyor? Oh ne âlâ memleket!”
- “Emin olduğum, hiç şüphe etmediğim, en ufak bir tereddüt duymadığım, kesin, yüzde yüz bildiğim bir şey var: Çocukları çok seviyorum. Onları sevince zaten her şey oh ne âlâ memleket oluyor… Deneyin, size de oh ne âlâ memleket olsun!”
- “Neden hayatımın en kıymetli yıllarını bir sıranın üzerine oturup tahtaya bakarak geçiriyorum?”
- “Kafam karışıyor ama kafam karıştığı zaman çok mutlu oluyorum. Böylece kafam hep hareketli oluyor ve dibi tutmuyor.”
- “Meslek sahibi olmaktan daha önemli bir şey varsa o da bence şu: Meraklı olmak.”
- “Korku böyle pis bir şey. Birinden bir kez korkuyorsan, gölgesini bile sevemiyorsun.”
- “Uzun süre ve dikkatli bakınca sıradan şeyler muhteşem görünebiliyor.”
- “Her insan boyunun tersi uzunluğunda cümleler kuruyor.”